Päivä Etu-Töölön toimipisteessä

Hierontaa Töölössä – Mitä kaikkea ammattilaisten päivään kuuluu?

Päivä Helsingissä on jo hyvässä vauhdissa. Töölön toimipisteessä työt ovat käynnistyneet jo aamulla kahdeksalta. Ympäristö huokuu rauhallisuutta, vaikka toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla vain reilun viiden minuutin kävelymatkan päässä Kampin metroasemalta ja Helsingin päärautatieasemalta. Etu-Töölön kaupunginosan upeaa arkkitehtuuria ei voi olla huomaamatta, eikä Nervanderinkatu 10:ssä sijaitseva yli 110-vuotias talo tee tässä asiassa poikkeusta.

Vuonna 2020 avattu toimipiste näyttää ulkoapäin pieneltä, mutta peremmälle astuessa tilojen koko pääsee yllättämään. Aulan lisäksi täällä on viisi viihtyisää hoitohuonetta, ja lisäksi henkilökunnalle on järjestetty omat tilansa. Taukohuone on toimipisteen sydän ja tiimiläisille erityisen tärkeä paikka, ja siellä vietetään paljon aikaa työkavereiden kanssa.

Uusia tuulia Etu-Töölössä

Taukohuoneen seiniltä löytyy valokuvia tiimistä vuosien varrelta. Tänään niihin on tutustumassa lokakuussa Etu-Töölön tiimissä aloittava Alice Vidjeskog. Hän on tullut katsomaan tulevaa työpaikkaansa ennakkoon ja keskustelemaan tulevasta tiiminvetäjä Henri Karin kanssa. SUHK on Alicelle jo entuudestaan tuttu työpaikka, sillä hän on työskennellyt aiemmin Kampin tiimissä. Viimeisten neljän vuoden aikana Alice on kiertänyt maailmaa ja asunut kotikulmilla Pohjanmaalla. Hän on innoissaan paluusta pääkaupunkiseudulle ja SUHKille.

– On mukavaa palata vanhaan tuttuun työpaikkaan, ja samalla on innostavaa aloittaa uudessa toimipisteessä, Alice kertoo.

Alice Vidjeskog, fysioterapeutti

Alice tuo Etu-Töölön tiimiin valtavasti monipuolisuutta osaamisellaan. Hän on fysioterapeutti, urheiluhieroja, lymfaterapeutti ja kaustislainen jäsenkorjaaja sekä mental performance coach, jonka tiimoilta Alice on päässyt työskentelemään ammattiurheilijoiden kanssa. Palvelukielinä hänellä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Alicen tarjoamat palvelut:

  • Urheiluhieronta 
  • Raskaushieronta
  • Fysioterapia 
  • Jäsenkorjaus (varaathan fysioterapiaan ajan jäsenkorjausta varten)
  • Lymfaterapia

Alicen ydinosaamista ovat niska-hartiaseudun ja polven vaivat. Erityisvahvuudekseen hän kokee myös jäsenkorjauksen.

Varaa aika Alice Vidjeskogin vastaanotolle SUHK Etu-Töölöön. Ja ota seurantaa myös Instagramissa @alicevidjeskog

Toimintakulttuuria luomassa

Tiiminvetäjä Henkka haluaa tavata uudet tiimiläiset aina ennen ensimmäistä työpäivää, kuten tänään Alicen. SUHKilla perehdytykseen ja rekrytointiin panostetaan, ja niihin on huolellisesti mietityt prosessit, jotta uuden ammattilaisen hyppääminen uuden tiimin mukaan olisi mahdollisimman sujuvaa. Tällä edistetään tiimien toimintakulttuuria.

Laadukas perehdytys on myös olennainen osa arvojen toteutumista ja merkittävä tulevaisuuden panostus. Tiiminvetäjä Henkka korostaa, että rekrytointiprosessissa on tärkeintä löytää henkilöitä, jotka jakavat yrityksen arvot. Kun uudet työntekijät saavat lisäksi kattavan perehdytyksen, he sopeutuvat tiimeihin ja omaksuvat toimintatavat nopeammin.

Henkan kokemus ja halu edistää toimintakulttuuria ovat olleet tärkeässä asemassa yrityksen arvojen juurruttamisessa kaikkeen toimintaan. Hän painottaa, että yrityksen arvojen halutaan ohjaavan kaikkea toimintaa rekrytoinnista asiakaskohtaamisiin. Kun hän aloitti keskustelun arvoista oman tiiminsä kanssa, hän huomasi yhteisten arvojen olleen olemassa, mutta ne olivat vain sanoittamatta selkeäksi kokonaisuudeksi.

Töölön tiimi on luonut itselleen omat arvot tukemaan arjen yhteistyötä. Yhteisöllisyys, luottamus, yhdenvertaisuus ja laadukas palvelu määriteltiin Töölön tiimin arvoiksi.

– Päätöksenteko ja yhteistyö sujuu luontevammin, kun arvot ovat saatu konkreettisiksi. Etu-Töölön tiimi on ollut edelläkävijä tässä työssä näyttäen suuntaa koko yritykselle, Henkka kertoo.

Henkalla on pitkä, vuosikymmenen mittainen kokemus SUHKilla erilaisissa rooleissa (mm. hieroja, osteopaatti, tiiminvetäjä, perehdytysmentori ja osakas). Tältä pohjalta hän tarjoilee huolellisesti pohditun näkökulman hierojan monimuotoiseen työhön: Se on dynaaminen yhdistelmä fyysistä ja henkistä työtä, joka vaatii erinomaisten kädentaitojen lisäksi empatiakykyä, sosiaalisia taitoja, kykyä mukautua erilaisiin tilanteisiin ja valmiutta kohdata ihmiset yhdenvertaisesti. Hän näkee hierojat tärkeänä osana terveydenhuollon verkostoa, joka ohjaa kohti yhteistä tavoitetta – asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hierontaa Töölössä

Kello 13.30 urheiluhieroja Joona saapuu toimipisteelle, jotta kaikki on valmiina kahdelta saapuvaa asiakasta varten. Hyvistä julkisista kulkuyhteyksistä huolimatta Joona on tänään valinnut työmatkalle kulkuneuvokseen sähköpotkulaudan, sillä reilu seitsemän kilometrin työmatka taittuu hyvässä kelissä näppärästi samalla ulkoilmasta nauttien.

Joona Koivu, urheiluhieroja

Aulan radiossa soi jazz. Aamuvuoro on hoitanut oman ruutunsa toimipisteen avaamiseen liittyvien rutiinien puolesta. Iltavuoroon tuleva Joona tarkistaa, että perusasiat ovat kunnossa: yleisten tilojen siisteys, asiakkaille raikasta vettä tarjolle, hoitohuoneen varustelu ja siisteyden tarkistus. Huoneesta tulee löytyä asiakkaan peittelyyn vilttejä, isompia pyyhkeitä, otepyyhkeitä ja tietysti hierontavoidetta. Joona tuo huoneeseen myös akupunktioneulat, sillä hän on käynyt akupunktio-lisäkoulutuksen. Joona hyödyntää tarvittaessa akupunktiota hieronnan yhteydessä tehostamassa sen vaikutusta. Lopuksi taustalle vielä musiikkia, niin huone on valmis ensimmäistä asiakasta varten.

Vuoronvaihtoon liittyvien rutiinien yhteydessä ehtii myös hieman hengähtää, ja vaihtaa työkavereiden kanssa päivän kuulumisia. Tänään taukohuoneeseen päiväkahville ehtii istua urheiluhieroja Pasi ja osteopaatti Henkka. Tässä porukassa on mukavaa käydä läpi urheilumaailman tapahtumia. Pöydällä onkin useampi urheilulehti, ja taukohuoneeseen on viritetty väliaikainen kisastudio. Kun jalkapallon EM-kisojen huuma laantui, vuorossa olivatkin Pariisin olympialaiset ja golf. Taukohuone tarjoaa mahdollisuuden viedä ajatukset hetkeksi muualle hierontahuoneesta ja asiakastyöstä. 

Hierontaa Töölössä

Seuraavaksi Joona tarkistaa vielä päivän aikataulun ja asiakkaat. Tässä vaiheessa on hyvä tehdä pienet muistiinpanot ja suunnitella, miten kenenkin kanssa tällä kerralla toimitaan. Tällä tavalla varmistetaan mahdollisimman tehokas ja yksilöllinen hoito jokaiselle asiakkaalle.

– Suunnitelmallisuus on tärkeä osa hierojan työtä, ja siihen panostamalla asiakaskin saa paremman hyödyn hieronnasta. Mikä onkaan palkitsevampaa kuin nähdä rentoutunut ja hyvinvoiva asiakas hieronnan jälkeen, Joona kertoo.

Tänään asiakkaita on viisi, ja varaukset ovat urheiluhierontaa. Tiedossa on kaksi akuuttia kiputilaa ja kolme ylläpitävää ja huoltavaa käsittelyä. Monipuolisen työpäivän aikana ehti haastamaan itseään omien mukavuusalueiden ulkopuolella ja hyödyntämään omaa osaamista monipuolisesti mm. akupunktion avulla niska-hartiaseudun vaivoissa.

Joona Koivun palvelut ovat:

  • Urheiluhieronta
  • Purentalihasten käsittely
  • Akupunktio

Varaa aika Joona Koivun vastaanotolle SUHK Etu-Töölöön.

Joonan mielestä hierojan työ SUHK Etu-Töölössä on monipuolista ja antoisaa. Päivät kuluvat nopeasti hyvässä työporukassa ja mielekkään työn äärellä. Joonalle on tärkeää päästä aidosti vaikuttamaan ihmisten hyvinvointiin ja nähdä työnsä tulokset konkreettisesti. Myös kuulumisten vaihto asiakkaiden kanssa lisää työn mielekkyyttä. Joona pitää huolen, että asiakkaat pääsevät irtautumaan arjesta ja rentoutumaan hänen hoitopöydällään.

– Parasta tässä työssä on se, että pääsen auttamaan ihmisiä heidän vaivojensa kanssa ja päästä kuulemaan heidän kuulumisiaan. Osa hierojan työtä onkin olla mukana asiakkaan eri elämänvaiheissa, hyvissä ja huonoissa hetkissä. On tärkeää, että asiakas voi luottaa olevansa hyvissä käsissä hoitoon tullessaan, Joona kertoo.

Päivän päätteeksi Joona Koivu hoitaa vielä kirjalliset työt. Koulutetut hierojat ovat terveydenhuollon ammattilaisia, ja jokaisesta asiakaskäynnistä on tehtävä asianmukaiset kirjaukset asiakkaalle nähtäväksi OmaKantaan. Joona kertoo kirjausten toimivan paikkana itsearvioinnille omasta suoriutumisesta, ja toisaalta tällä tavalla työt on helppo jättää töihin. Kirjausten avulla asiakkaiden kanssa on seuraavalla kerralla helpompi jatkaa siitä mihin tällä kertaa jäätiin.

Joona on tänään viimeisenä paikalla, joten hän hoitaa toimipisteen sulkemisen ja siihen liittyvät rutiinit. Tilat näyttävät siisteiltä aamuvuoroon saapuvaa Pasia varten. Joona jättää vielä Pacmaniksi nimetyn robotti-imurin töihin, sulkee toimipisteen valot tältä päivältä ja suuntaa jalkapalloharjoituksiin.

Artikkelin kirjoittaja: Henri Kari, SUHK Etu-Töölön tiiminvetäjä, osteopaatti